Політика конфіденційності та захисту персональних даних

Загальні положення

Сайт https://amadeya.com/ (далі по тексту – Сайт) перебуває під управлінням Приватного закладу освіти “Вінницький ліцей “Амадея” (код ЄДРПОУ 42245440), який є юридичною особою і діє відповідно до вимог законодавства України (далі по тексту – Ліцей).

Ліцей відповідально ставиться до безпеки та захисту персональних даних осіб, які відвідали Сайт.

Ліцей прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована), з метою забезпечення комфортних умови використання Сайту для кожного користувача.

Політика конфіденційності та захисту персональних даних (далі по тексту – Політика) встановлює порядок здійснення Ліцеєм обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі їх використання, порядок взаємодії Ліцею з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також визначає контактні дані для користувачів з метою отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних і звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути з приводу захисту персональних даних.

 

Збір та використання персональних даних

При використанні користувачем Сайту здійснюється обробка даних користувача, а саме:

  • даних, що надаються користувачем при заповненні реєстраційних форм та під час користування Сайтом;
  • файлів cookie;
  • ір-адреси;
  • параметрів і налаштувань інтернет-браузерів (User-agent).

Ліцей збирає тільки ті персональні дані (наприклад, ім’я користувача, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, і т.д.), які свідомо і добровільно надані користувачем під час використання Сайту, що відповідно до ст.2 Закону України “Про захист персональних даних” є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці метою їх обробки.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в систему. Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.

Ліцей обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідної виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних.

З метою виконання вимог ст.7 Закону України “Про захист персональних даних” Ліцей не збирає будь-яку інформацію, щодо обробки якої визначені особливі вимоги, в тому числі - персональні дані про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних.

Ліцей збирає дані про статистику відвідування сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість  знаходження на Сайті.

 

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатися в Базі персональних даних або в окремій таблиці Бази даних Сайту.

 

Цілі використання персональних даних

Персональні дані використовуються в цілях надання інформації та новин щодо діяльності Ліцею, реалізації діяльності Ліцею у сфері освіти, а також забезпечення надання сервісів Сайту відповідно до вимог чинного законодавства України, в тому числі Законів України “Про захист персональних даних”, “Про інформацію”, “Про рекламу” та інших актів, що регулюють діяльність Ліцею..

 

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються не більше терміну, який необхідний для їх обробки. Персональні дані автоматично видаляються після того як суб’єкт персональних даних перестає бути користувачем Сайту.

 

Використання файлів cookie

Cookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які відправляються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт. Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, поки користувач їх не видалить, або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто вони зберігаються тільки до закриття браузера.

Крім того, файли cookie діляться на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими сайтами).

 

Необхідно звернути увагу на наступне:

  • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
  • в більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне збереження файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів і / або неповноцінного функціонування сервісів Сайту;

Ліцей дбає про своїх користувачів і намагається створити комфортне перебування на Сайті. З цією метою Ліцей за допомогою файлів cookie проводить аналіз поведінки, переваг і інтересів користувача. Такий аналіз допоможе Ліцею поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

Ліцей використовує такі категорії файлів cookie:

  • строго необхідні файли cookie – потрібні для пересування користувача по веб-сторінці, здійснення пошуку по Сайту, здійснення запам’ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії;
  • експлуатаційні файли cookie – агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.
  • функціональні файли cookie – використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактиву (опитування, голосування) і взаємодіяти з соціальними мережами. Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам’ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, і виключно для зазначених вище цілей.
  • цільові файли cookie – використовуються для надання інформації, яка може бути цікава користувачу. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесів для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

 

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того, щоб їх відключити, скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

Microsoft Edge – https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement

Mozilla Firefox – https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

Opera – http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html

Safari for macOS – https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

 

Необхідно звернути увагу на наступне:

конфігурація налаштувань файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;

повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;

відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і до неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Щоб звернутися до Ліцею з приводу використання файлів cookie, відправте повідомлення по електронній пошті зазначеній в розділі “Контакти”.

Якщо користувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальших відвідинах Сайту користувачеві буде повторно запропоновано включення і використання файлів cookie.

Інформація про користувачів, отримана за допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

 

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні користувачем сервісів, на сторінках Сайту можуть бути присутніми коди інших Інтернет-ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі Інтернет-ресурси і треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці Інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.

Такими Інтернет-ресурсами можуть бути:

системи показу банерів (наприклад, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.)

соціальні плагіни мереж (наприклад, Discus, Facebook, Twitter, Google+).

Використання зазначених сервісів Ліцеєм необхідно для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини перегляду, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів, Ліцей не зберігає і не обробляє.

Якщо користувач не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти зі свого акаунта чи профілю, очистити файли cookie (через свій браузер).

 

Безпека неповнолітніх

Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. Ліцей дуже серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, в зв’язку з чим, зі свого боку, компанія звертається до батьків з проханням пояснити своїм дітям питання безпеки в Інтернеті, їх конкретну мету і необхідність використання тих чи інших сервісів Сайту.

 

Взаємодія Ліцею з третіми особами стосовно персональних даних

Ліцей не передає та не поширює персональні дані третім особам, крім випадків, коли передача персональних даних є вимогою чинного законодавства, або здійснюється за заявою суб’єкта персональних даних, або в інших випадках, викладених в даній Політиці.

Ліцей розуміє, що особиста інформація є цінністю кожної фізичної особи. В зв’язку з цим Ліцей вживає заходи для захисту добровільно і усвідомлено переданої особистої інформації користувачів.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дію цієї Політики на такі сайти не поширюватиметься. Тому Ліцей рекомендує ознайомитися з політикою в сфері конфіденційності і персональних даних кожного сайту перед тим, як передавати персональні дані, за якими користувач може бути ідентифікований.

 

Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу або електронну пошту користувачів захищені відповідно до законодавства.

 

Захист персональних даних

Ліцей використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення.

Проте, незважаючи на всі зусилля, Ліцей не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами регулювання Ліцею.

Ліцей забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення, або обробки такої інформації і даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Ліцей надає доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації і даних відповідно до вимог Ліцею.

Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

 

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами наданої користувачем згоди на обробку персональних даних, або відповідно до вимог закону.

Користувач має право на отримання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних із персональними даними, за умови зазначення прізвища, імені та по батькові, місця проживання (місця перебування) та реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, встановлених законом.

Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно.

Відстрочка доступу користувача до своїх персональних даних не допускається.

Відстрочка доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п’яти календарних днів. Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз’ясненням порядку оскарження такого рішення. Рішення про відстрочення або відмову в доступі до персональних даних може бути оскаржено до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або через суд.

 

Права суб’єкта персональних даних

Відповідно до Закону України “Про захист персональних даних” користувачі як суб’єкти персональних даних мають наступні права:

  • знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або надати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема, інформацію про третіх осіб, яким передаються персональні дані;
  • на доступ до своїх персональних даних;
  • отримувати не пізніше, ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, обробляються чи персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником і розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  • відкликати згоду на обробку персональних даних;
  • знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  • на захист від автоматизованого рішення, яке має правові наслідки.

Для поновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, які користувач надав Ліцею згідно цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань чи претензій щодо персональних даних користувача, які обробляються Ліцеєм, необхідно звернутись до Ліцею за по електронній пошті, номером телефону чи по пошті за адресою, які вказані в розділі Сайту “Контакти”.

 

Зміна Політики

У цю Політику періодично і без попереднього повідомлення користувачів про це можуть вноситися зміни і доповнення, в тому числі, при зміні вимог законодавства.

У разі внесення суттєвих змін до цієї Політики Ліцей повідомить про це користувачів шляхом розміщення інформаційного повідомлення на Сайті з вказівкою  терміну набуття чинності цими змінами сили.

Якщо протягом зазначеного строку користувач не відмовиться від їх прийняття в письмовій формі, це буде вважатись його згодою з відповідними змінами Політики.

Як потрапити в Амадею?

Просто зателефонуйте чи напишіть нам!
Зв'яжіться з нами!
Зателефонуйте нам
Адреса
вул. Магістратська, 64 вул. Магістратська, 60
Напишіть нам
 Попередній  Всі проекти Наступний